A lot of life

I can see a lot of life in you.
I can see a lot of life.

För när jag ser sådana där lyckliga, mjuka bebisar, gamla, rynkiga, glada tanter, månen och himlen och myror då ser jag. Och när jag ser sådana där glada ögon och hör fina ord då känner jag. Och när jag ser en kärleksfull handling och att tankarna spritter och hoppar och någon säger saker som nästan inte går att förstå då förstår jag. Och när jag vet att du finns där, då vet jag.

LIV. JAG SERKÄNNERFÖRSTÅRVET ATT DET FINNS LIV.

WOW. Du finns lixom. Det är det finaste jag vet. Att du finns och ser livet.Hur kunde jag någonsin glömma det?

Vem ska trösta Knyttet?

Knyttet.

Jag hoppades faktiskt att dendär elaka ångesten hade försvunnit helt. Men sen vet jag ju att jag aldrig klarar av när avsked blir korta och konstiga eller om det inte blir något avsked alls. Nejfy. Jag vet det och ändå blir det så. Och jag vet att jag borde borde borde och ändå gör jag det inte. Och jag vet att jag borde lära mig av mina misstag men ändå gör jag om dem gång på gång. Jag vet att jag borde ta hand om mig själv och ändå skiter jag i det och är egoistisk i stället.
Jag har faktiskt ingen lust att såra mig själv men iochmed att jag inte har någon lust att göra något annat heller så sårar jag mig själv automatiskt.

Jag är verkligen dum ibland.

(Ni vet det kanske redan. Att Vem ska trösta Knyttet? är en av de finaste böcker som finns. Det råkar faktiskt vara så att Tove Jansson är en av de bästa författare jag vet. Och att Mumindalen är lite av ett paradis för mig. Och dessutom känner jag mig rätt ofta som Knyttet. )

Soul RushVarför låter det alltid bäst på natten? Varför är tankarna sådär skarpa, klara och fina? Det är så mycket känslor och sådan stämning och fast jag är ensam så känner jag det där vackra. Jag behöver inte dela den med någon. Och jag tycker att natten kommer när det blir mörkt. Mörkt och ensamt.
Bra nätter är vackra och låter så bra att jag aldrig vill att de ska ta slut. Vissa sådana nätter är ensamnätter. Vissa är tillsammansnätter.
När det blir såndär harmoni, då är det verkligen totalvärme i hela mig. Totallugn. Att somna en bra ensamnatt, att somna i den där harmonin, är nog bland det bästa som finns.  Dom tankarna som kommer då är faktiskt otroligt viktiga för mig. Det känns som att le ett såntdär busigt litet kärleksfullt leende till sig själv. Ett vi-har-en-hemlis-som-vi-inte-behöver-säga-till-någon-annan-för-om-vi-vet-att-den-finns-där-så-räcker-det-leende.

Our hopes and expectations
Black holes and revelations

Glädjeyra

Call me Al 2Call me Al

AHHH! You Can Call Me Al måste nästan vara världens bästa! Paul Simon är i all fall världens sötaste. Titta bara på videon! AHHHHHHHHHHHHHH! Mitt Paul-freakande har återvänt ! AHHHHH! Paul is my man. I alla fall dagens man. Åh jes, hans musik får mig att bli sådär hopp-och-studs-glad och varm i hjärtat. Alltså, jag kommer alltid att vara hemligt kär i Paul. Det bara är så. Mitt Paul-freakande har aldrig gått över, bara legat lite lågt ibland. Man kan ju inte vara hyper hela tiden. 
Nääförtusan. Paul kommer alltid vara min man.
Glädjeyra och kärlek.
"En Pauldag gör magen glad"
(Mitt nyuppfunna ordspråk.)

(Nejdå, jag har inte glömt Garfunkel. Men Paul är lixom grädden på moset. Det lilla extra, så att säga.)
Paul är och förblir min stora förälskelse.

Och nej, jag har inte glömt Paul McCartney. Han ligger på samma plats. Fast han är och förblir min stora kärlek.

Paul i dubbel betydelse, lixom.Ny dag - nya tagBOMB. Skolan börjar på måndag. Det betyder att sommarlovet är slut. Nästan. Och då kommer ju alltid  den där ångestpirrförväntan. Ångest och pirr i magen och förväntan för att börja. Ångest för allt jag skulle göra, allt som jag inte hunnit, och nu försöker hinna med på en dag vilket inte alls går, så jag lägger ner. Massa saker som man borde göra, som sitter och skaver för att de är ogjorda eftersom att jag är väldans duktig på att bara se det jag INTE har gjort och glömma allt jag har gjort. Och så kommer allt som en bomb så här två dagar innan lovet är slut. Och så blir man alldeles rastlös fast man gör massa saker och vet inte vad man ska göra av sig själv. ("Move it, Agnes, Move it!" Som min smarte bror sa till mig i ett svagt ögonblick...)
Och så kommer ju alla minnen tillbaka för hur det var för ett år sen. Och så inser man att otroligt mycket har förändrats och hur mycket som faktikst är likadant. Jagmenar, bilderna säger en del; Emma & Elin hade blont hår och jag hade långt hår, men skåpen står där de står och jag är fortfarande lika störd som jag var då (galenminen är inte ovanlig).
(Åh, vilken fruktansvärt lam jämförelse, men jag orkar inte vara mer än ytlig.)

Jag vill berätta att Dala-Järna är en fin plats också. Lite paradisaktigt sådär. För jag förstår inte varför man ska vara rädd för vackra och mysiga saker och jag förstår inte vad det är för fel att fly från verkligheten om det nu är det man gör. Nää, jag gillar Dala-Järna skarpt! Och så gillar jag födelsedagskalas med korv med mos och glass och lekar.

Och jag vill berätta att jag blev väldigt glad i morse när Sara ringde! Och att jag blev glad när jag städade mina byrålådor och att jag blev glad när jag möblerade tillbaka mitt rum så som det såg ut från början.

MAAAAAAAAWWWWWWWROUUUUUUUUUHFFLLLKKKS

stjört

fan. nu skrev jag precis ett fetinglångt inlägg om massa saker och så försvann allt.
jahapp.

jag ville bara säga
att idag är jag barnslig
så jag vill hoppa studsmatta och skratta och så
och att självförtroende
sånt självförtroende som jag strävar efter
sånt som jag beundrar
är när man går efter sin egen magkänsla
att man gör det som känns bäst inuti
och då menar jag inte att vara egoistisk
i alla fall inte på det sättet som får andra att må dåligt
utan att man gör på ett sätt så att att man själv mår bra på riktigt
vilket betyder att man gör på ett sätt så att alla andra också mår bra
för det är bara då, när dom man bryr sig om mår bra, som man själv också kan må bra
fast det kanske är egoism?
då gillar jag den sortens egoism
och i så fall så tror jag att allt man gör är egoistiskt på något sätt
om man resonerar att egoism är när man gör något för att man själv vinner på det på något sätt
för allt man gör mot andra som är bra skulle man ju inte göra om själv inte mådde bra av det
och när man gör saker som får andra och en själv att må bra så har ju dom runtomkring också vunnit på egosimen
alla vinner
kalasbra!

åh, allt blir ju bara bajs och trassel när man skriver, men jag försöker i alla fall.


MAAAAAH! Jag har hittat stört gamla bilder på mig och Ola! What a time it was...


LIVSGLÄDJE!AHHHH! Glädje! LIVSGLÄÄDJE!
Jag är sådär lycklig som man blir när man lyssnar på en bra låt och tänker på ultimata glädjestunder. Dessa bilder beskriver några (det är verkligen livsglädje, pirr-i-magen och skrattkramp).
Låten är: Tv-spel hjälper mig att gå hem med Tusenmannakavalkaden. IIIHHH! VÄRLDSBÄST LÅT! Jag blir glad i magen och lycklig i huvudet. MAKALÖST!

(Och som någon skrev till mig i ett sms...)
PS. Jag älskar er alla!

All things go, all things go

Sufjan

Sufjans Stevens kommer till Sverige och så är det 20årsgräns! Det är galet. Jag sliter mitt hår i förtvivlan men det hjälper ju inte. Jag vill se honom! Det vore lixom en dröm som går i uppfyllelse.
Jag får nöja mig med skivan med extramaterial som Ella lånat ut så länge.

Nu ska jag till Sixxten och leka :D


Det skaver men lättar


ERNST<3


Saker kan lätta. Väldigt mycket! Fast det skaver alltid lite lite grann och det går nog inte att komma ifrån. Vissa stunder är jag så glad att inget skaver och då blir jag så paff att jag letar och letar och letar tills det finns något som skaver. Eller snarare så lever jag kvar i det där glädjeruset så länge jag kan, tills jag påminns om något som inte är sådär jättebra och då börjar det ju skava igen. Fast jag ska väl tacka och bocka för domdär glädjestunderna jag får. Och förresten så kan ju saker skava mer eller mindre. När dom skaver sådär pyttelite så kan man bortse från dom, eller inte bry sig. Det har jag faktiskt lärt mig!  Och det är ett framsteg! Och jag har nog många att tacka för det, fast mest mig själv.  Ja, jag skulle faktiskt kunna klappa mig själv på kinden och säga "Tack Agnes!".  Hihi!

Nu skaver det så där pyttelite att det går att bortse ifrån. Jag mår bra, förtusan!Rädd för att vara ensam.

Ensam

"Du är nog bara rädd för att vara ensam" Som den där smarta-jag-vet-allt-och-löser-dina-problem-killen sa på Hugos balkong.
"HAHA, neeej, aldrig!" sa jag. För det är jag ju inte! Inte på det sättet han tror i alla fall.
"Jag är också jätterädd för att vara singel. Det är därför alla tycker att jag är en sån player. För att jag har nya tjejer hela tiden." Sa killen och klappade mig på axeln i ett försök att visa att jag inte var ensam om att var rädd för att vara ensam. 
Fel. Jag är inte rädd för att vara singel. Jag är rädd för att inte bli tagen på allvar. Rädd för att ingen lyssnar. Rädd för att ingen bryr sig. Rädd för att bli missförstådd.  
Men det kanske är samma sak som att vara rädd för att vara ensam..?

Jag föll för grupptrycket

AMELIE!Jo, det blev visst så. Att jag föll för grupptrycket alltså. Och skaffade blogg. Men jag tycker det är trevligt. Lite snitsigt sådär, lite flashigt. lite hi-tech, lite coolt och lite spännande. Att bloggen heter syltpop är givet. Självklart. SYLTPOP är det finaste ordet jag vet. Rätt uppochned.

Idag var jag på pride förresten. Det var också ganska snitsigt. Och roligt! Ren och skär glädje, faktiskt!